Ett av världens lyxigaste hotell

En av världens lyxigaste hotell heter Soneva Kiri och ligger på en ö, Koh Kood, som är Thailands fjärde största men samtidigt minst bebodda med blott 2000 invånare. Stränder kantade av palmträd, exotiska blommor och frukter, turkosfärgat kristallklart hav och lugn och ro – kan det bli bättre? Här blandas regnskog med små fiskebyar och takten är minst sagt lugn.

The infinity pool and bedroom of a Cliff Villa Suite at Soneva Kiri by Six Senses, Koh Kood, Thailand.

The infinity pool and bedroom of a Cliff Villa Suite at Soneva Kiri by Six Senses, Koh Kood, Thailand.

För att komma till denna relativt avlägsna ö på egen hand får man antingen ta inrikesflyg på ca 90 minuter från Bangkok eller ta sig med buss eller tåg till kusten och därifrån åka båt, vilket tar en hel dag om man räknar med stopp och krånglande tidtabeller. Ska man bo på Soneva Kiri behöver man däremot inte oro sig för något av detta; när man ankommer till Bangkoks flygplats står där ett privatplan och väntar på att flyga sina passagerare till ön, för att sedan hämtas med båt som på ett par minuter tar en till hotellet.

Så fort man kommer fram till hotellet möts man av sin personliga butler som kommer att stå till tjänst under hela vistelsen, och räkna med ett glas champagne innan väskan satts ned. Soneva Kiri är ett hotellkomplex med 36 villor som alla har privata bassänger och golfvagnar som gästerna kan fritt använda under vistelsen. Här finns ett stort urval lyxrestauranger och för barn erbjuds ett enormt lekhus med spel, leksaker, böcker och musikinstrument.

Efter middagen kan man roa sig med ett antal barer eller varför inte besök till Chokladrummet, där man kan avsmaka underbara chokladkreationer. Här finns också en lyxig utomhusbiograf med alla de senaste filmerna och popcorn levereras direkt till biofåtöljen.

För den som gillar aktiviteter organiseras vandringar, fisketurer, dykning och yoga, bland annat, och man kan på egen hand cykla och promenera överallt. Man kan gå på matlagningskurs, njuta av massage och spabehandlingar, hänföras i hotellets observatorium och det finns barnpassningsservice i princip dygnet runt. Under vissa perioder bjuder man också in alltifrån naturvetare och föreläsare till kristallhelare och tarotläsare.

Priset? Beroende på säsong får man räkna med mellan 15 000 – 20 000 per natt för ett dubbelrum.