Hur ska man bo?

Thailand är ett land som alla kan resa till. Man behöver varken vara rik eller en van globetrotter för att komma hit då alla former av boende och aktiviteter erbjuds här.

78ce43613618f658e9f7f56f930f42daÖver lag är landet fortfarande billigt för svenska resenärer och man kan både äta och bo billigt och bra. Innan man bokar biljetten kan det vara en god idé att fundera på hur man vill bo på plats och vilka aktiviteter man vill syssla med och några av alternativen är de följande. Alla priser i exemplen är för två personer:

  • Vandrarhem: över hela Thailand finns det vandrarhem som både är rena och säkra. Detta är ett alternativ som passar yngre resenärer och studenter som inte har så många slantar att spendera. En annan bonus är att man här lätt träffar likasinnade från hela världen som man kan utbyta tips och råd med. Priser är mycket låga och är man beredd att inte bo helt centralt kan man till och med hitta rum för tio-tjugo kronor natten.
  • Bungalows: ett mycket populärt alternativ Thailand. Vare sig man är rik eller fattig har landet ett enormt urval av fristående bungalows. Bor man nära en strand är det som att ha ett eget hus vid havet och beroende på budget kan man få självständigt boende eller full service med erbjudanden om specialfrukostar, massage och ansiktsbehandlingar, personlig assistent etc. Priser varierar mellan tjugo-trettio kronor natten till flera tusen.
  • Hotell: Återigen kan man anpassa boendet efter plånboken och priser varierar extremt. Vill man bo på ett trestjärnigt hotell får man räkna med fyrtio-femtio kronor natten men då inkluderas även frukost, luftkonditionering och WiFi.
  • Lyxhotell: Thailand har många fina lyxhotell med ypperlig service och fantastiska tjänster som spa, egen hjälpreda, manikyr, personlig tränare osv. Vare sig man vill bo i centrala Bangkok eller utmed Phukets stränder finns det hotell som inkluderar flertalet restauranger, barer, biografer, gym och lyxaffärer för härlig shopping. Priser ligger på mellan två och tretusen kronor per natt.