Hyra villa i Thailand

Alla människor vill inte bo på hotell när de åker på semester, och i Thailand är det populärt att hyra en egen villa medan man är där. Beroende på sin budget kan man antingen laga sig egen mat och bädda sin egen säng eller ha husredor som sköter huset medan man njuter av sin semester. Fördelarna med att hyra villa är många, inte minst att man bor självständigt och i lugn och ro kan njuta av sitt eget eller sin familj och vänners sällskap.

Monsoon-Villa-Koh-Samui-raised-view.-Luxury-on-Samui-with-private-chef-tours-transportation-and-more-600x600Villorna brukar vara för upp till 6 personer men det finns också alternativ för upp till tjugo-trettio personer, om man är ett stort sällskap. Förutom kompletta kök, plattskärms TV, WiFi och swimmingpool lockar många av dessa villor med jacuzzi, personliga tränare, gourmet kockar och transport.

När man hyr villa i Thailand bör man tänka på läget och hur man vill ta sig runt. Hade man tänkt ligga vid poolen är det inget större problem, men om man vill gå till stranden, besöka nattklubbar, spela golf, eller åka till tempel och historiska byggnader bör man bestämma sig för om man vill hyra bil eller bo på gång- eller cykelavstånd, eller ha möjlighet att ta taxi. Man bör också kolla hur långt ifrån flygplatsen villan ligger och om det finns transport i närheten.

Priset på villor för 4-6 personer ligger från ett par tusenlappar per natt till i princip hur mycket som helst, och man kan antingen boka dem individuellt eller via resebyrån. Alla villaägare har idag egna hemsidor där man kan få all information man behöver, inte bara om boendet i sig utan även om läget och vad platsen har att erbjuda i form av nöjesliv och utflykter.

Många resenärer använder också TripAdvisor för att läsa recensioner från likasinnade, och även om man ibland bör ta dem med en nypa salt så finns det ofta bra information och tips att tillgå.