Partyprissens guide till Thailand

Vill man partaja natt och dag är Thailand ett fantastiskt alternativ. Hit kommer det människor som älskar att dansa, dricka, flirta, leka och skratta från hela världen och det finns både exklusiva nattklubbar som strandfester. Vart skall man åka om man vill festa, festa, festa?

amari-phuket-beachfront-thompsons-suretravel2-600x600En av landets populäraste partyöar är Koh Pangan där man också håller världsberömda fullmånefester varje månad. Eftersom det framförallt är ungdomar som söker sig hit finns det många bra budgetalternativ från boende, där strandbungalows hör till de trevligaste. Sedan är det bara att ge sig ut på partyscenen; där finns klubbar som har öppet dygnet runt och strandlokaler där man satt upp enorma ljudsystem. Den populäraste stranden heter Haad Rin och dess fullmånefester kan husera upp till 30 000.

Phuket är en klassiker. Denna stora ö har haft turism längre än någon annan i Thailand och det märks på utbudet då det t.ex finns ett Hard Rock Café här. Det finns ett stort utbud av nattklubbar men då sexturismen är väldigt uppenbar här är det många svenskar som upplever platsen som obehaglig.

Koh Chang har under senare år blivit en partyö med rejäl tillväxt men har ändå lyckats bevara en mer genuin atmosfär. Hit söker sig gärna lite äldre festmänniskor som gärna dricker och dansar men som hellre pratar än står och blåser i en visselpipa.

Huvudstaden Bangkok har av förklarliga skäl många barer och nattklubbar men hit söker sig hellre affärsfolk och trendiga thailändare än skandinaviska partyprissar. Det finns mycket lyx att tillgå i denna pulserande huvudstad, liksom en spännande musikscen med live av alla genrer.

Kho Phi Phi är en grupp av mindre öar där bland annat filmen the Beach spelades in. Öarna är så vackra att den mest envetne cynikern blir romantisk på kuppen och hit söker sig ungdomar som gillar att festa hela natten och att ligga på stranden hela dagen. Hit skall man dock inte åka om man har kroppskomplex då det kan synas att världens vackraste människor är här.