Välja semesterort i Thailand

Thailand har med sitt varierande landskap blivit ett av svenskarnas populäraste resmål och det finns många möjligheter och varianter på var och hur man skall bo. Man kan vistas alldeles vid stranden och njuta av morgondopp så fort man stigit upp eller pimpla cocktails på en lyxig hotellterrass i centralaste Bangkok, färdas på flotte genom djupaste regnskogen eller ta dykarcertifikat på någon av landets många öar.

CO8nXC5WUAEMqGhFör naturälskaren och äventyrare erbjuder norra Thailand spännande vandringar i dess stora skogsområden och man kan vandra i mellan tre och elva dagar. Med hjälp av en erfaren guide får man uppleva elefanter och avlägsna byar, vild natur och traditionella stammar. För att göra dessa turer bör man vara i relativt god tradition och att ha ordentliga vandringskängor på sig.

Dyka och snorkla är extremt populärt i Thailand och det finns en myriad av dykskolor utmed landets kuster där man kan ta certifikat. Det finns alltifrån barnskolor och nybörjarkurser i pool till dyk i öppet hav där man åker långt ut till havs i ett par dagar. Priser kan variera ganska mycket men i genomsnitt brukar en dagsutflykt med dyk kosta mellan 700 – 1000 SEK.

Partyprissen brukar föredra populära thailändska öar som Koh Samui och Phi Phiöarna där man har nattklubbar, barer och strandfester för fulla rullar. Av förklarliga själ är dessa kanske inte ideala platser för den som vill ha lugn och ro, men ungdomar från världens alla hörn har vansinnigt roligt här.

Lugn och ro hittar man däremot på avlägsna öar som Kho Kood dit besökare kommer för att slappna av på stranden, läppja på en fruktdrink och bara njuta. Man kan åka och fiska, promenera och cykla och besöka små fiskebyar men framförallt är det lugnet som uppskattas.

Aktivitetsfantaster tycker om Bangkok som är en ganska stimmig stad men samtidigt har fantastiska tempel, palats, museer och sportevenemang. Föredrar man att bo lugnare kan man ta sig till mindre samhällen som Hua Hin vid Siambukten där man kan kombinera alla ovanstående alternativ, samt spela golf för hjärtats lust.