Yogaretreats i Thailand

Yoga är bra för både kroppen och själen och behöver man komma bort lite från vardagsstressen och ladda batterierna är det ett utmärkt val att åka till Thailand på yogaretreat.WSE-Travel-i-On-The-Ball-Thailand-Creativity-Camp-Beach-Yoga Man kan boka direkt genom olika sidor på internet och välja mellan att bo nära havet, i livliga Bangkok eller i regnskogen. Det har blivit så populärt med yogaresor till Thailand att det finns hundratals retreats att välja mellan och de flesta erbjuder specifika paket och har olika målinriktningar.

Här följer ett urval av några av Thailands bästa yogaretreats:

  • Orion Healing Centre: ett något billigare alternativ för yogafantaster som ligger på den populära ön Koh Phangang. Här erbjuds elva dagars paket för mellan ca 5000 och 9000 SEK (inklusive boende) som alla går ut på rensning av gifter från kroppen och själen. Man erbjuder också kurser i reiki, meditation och kristallhelande och det finns massage och hälsodrycker att njuta av.
  • The Pavana Chiang Mai Resort ligger i Norr och här bor man omgiven av djungel och massor av ren luft. Förutom daglig yoga inriktar man sig mycket på kost här, och man kan genomgå olika reningsprogram liksom kurser i hur man bäst tillagar hälsosam mat, gör renande juicer och fastar på ett upplyftande och hälsosamt sätt. Priser för ett nio dagars retreat, inklusive boende, börjar på 14 000 SEK.
  • Kamalaya ligger på Koh Samui och var ursprungligen en meditationsplats för buddhistiska munkar. Här ligger inriktningen på att reparera brustna relationer, stress och ångest och man lägger stor betoning på att leva i harmoni med naturen. Detta är ett lyxigare alternativ med olika faciliteter som spa och pool och man får räkna med att betala ungefär 20 000 SEK för fem dagar plus ungefär lika mycket för en genomgående terapi bestående av yoga, kinesisk medicin, tarmsköljning, massage och holistiska fritidsaktiviteter. Det går också att uppgradera boendet till riktig lyx nivå.